נתחי לברק על מצע ירקות שורש, בקרם טחינה ירוקה ורימון
מאת: ד"ר רני פולק
נתחי לברק על מצע ירקות שורש, בקרם טחינה ירוקה ורימון
מצרכים (ל 6 מנות)
6 פילטים של לברק
1 בצל קצוץ גס
1 ראש שום מופרד לשיניים
1 דלורית חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ
1 קולורבי חתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
1 סלק חתוך לקוביות בנות 1 ס"מ
2 כפות טחינה גולמית
1 לימון סחוט
2 כפות רכז רימונים
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
מעט מלח ופלפל
1 כף שמן זית
1 רימון מופרד לגרעינים לקישוט
אופן ההכנה
חממו תנור ל - 200 מעלות צלזיוס גריל ורפדו תבנית אפיה בנייר פרגמנט.
שימו בתבנית את הבצל, השום, הדלורית, הקולרבי והסלק, תבלו במעט מלח ופלפל וערבבו עם שמן הזית.
הכניסו לתנור ואפו כ - 5 דקות להשחמה. הוציאו והעבירו את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס.
ערבבו בקערה גדולה את הטחינה, רכז הרימונים והלימון עם כוס מים ועם עשבי התיבול הקצוצים. תקנו תיבול עם מלח ופלפל.
סדרו את נתחי הפילה. תבלו במלח ופלפל.
צקו את נוזל הטחינה ואפו כ - 10 דקות, הוסיפו עוד דקה בגריל להשחמה.
פזרו מעט גרעיני רימון לקישוט.
בתיאבון !